TÜMÜ
KORONA VİRÜS
DEPRESYON
ANKSİYETE
FİLM-DİZİ ANALİZİ

Terapi Almak

Duygu Yılmaz
· 24 Aralık, 2020 · 2 dakikada oku

Günümüzde hala var olan yanlış varsayımlar yüzünden insanlar bazen terapi almaya çekinebiliyorlar. Terapiye giden insanların ciddi bir zihinsel hastalığı olduğu, terapi almanın zayıflık olduğu, utanç verici olduğu doğru olmayan düşüncelerden sadece birkaçı. 

 

Neden Psikoterapi Almalıyım?

 

1. Eğer psikolojik bir rahatsızlığınız varsa

Terapi almak sizin bu rahatsızlıkla daha kolay başa çıkmanıza ve iyileşmenize yardımcı olur. Yapılan araştırmalar psikoterapinin, psikolojik hastalıkların çoğunda, sadece ilaçla tedavi etmekten daha etkili olduğunu gösteriyor. Psikoterapi yöntemleriyle tedavi olan insanlar daha yüksek oranda ve daha uzun süre psikolojik istikrarlarını koruyabiliyorlar. Fakat bazı durumlarda psikoterapi ile ilaç tedavisinin kombinasyonu (aynı zamanda uygulanması) daha anlamlı sonuçlar verir. 

 

2. Yaşam kalitenizi artırmak için

Çeşitli kaygılarınız, öfke probleminiz, fobileriniz ya da iletişim sorunlarınız olabilir. Terapist bu durumda sizin yaşadığınız olaylara farklı bir pencereden bakmanıza yardımcı olur. İçinizde bastırmış olduğunuz derin şeyleri görmezden gelerek yaşamı sürdürmek kolaydır, ancak bunları ortadan kaldırmak için onlarla yüzleşmelisiniz. Ve terapide mevcut sorunlarınız üzerinde çalışırken, gelecekteki sorunlarınız için de hazırlık yapıyor olacaksınız.

 

3. Kendinizi daha iyi anlamak için

Tüm davranışlarımızın, ilişki sorunlarımızın, iletişim biçimimizin bir nedeni vardır. Terapi bu nedenleri anlayarak kendinizi daha iyi tanımanıza yardımcı olur. İnsanın kendini daha iyi anlaması; gerçekte ona neyin iyi gelip gelmediğini bilmesine yardımcı olur ve hayatına daha iyi yön vermesini sağlar.

 

4. Konfor alanınızdan çıkmak için

Psikoterapiye başlamak kimileri için korkutucu gelebilir. Bu çok anlaşılır bir durum. Kendinize yabancı gelen birine tüm duygularınızı açma fikri her insanı ürkütebilir ama terapiye başlamak konfor alanınızdan çıkmak için ilk adımınız olabilir. Kafanızın içindeki kalıplaşmış düşünceler de (içinizden bir sesin size sürekli başarılı olamayacağınızı söylemesi) konfor alanı içindedir. Bunları psikoterapi sayesinde fark edip değiştirebilirsiniz. Çünkü bundan daha iyisini hak ediyorsun.

 

5. İlişkilerinizde daha mutlu olmak için

Psikoterapi senelerdir tekrar eden ilişki kalıplarını anlayarak bunları değiştirmenize yardımcı olur. Öncelikle kendinizi anlamanızı, sevmenizi sağlar. Kendinizi anlamaya başladıkça, ilişkilerinizde de ne istediğinizi daha net görebileceksiniz.

 

Bu maddeler dışında sizlerin terapiye başlamak için birçok nedeniniz olabilir. Özellikle içinde bulunduğumuz koşullarda Online Terapi çok daha avantajlı bir seçenek. 

Unutmayın insanlar zayıf olduğu için psikoterapi almıyor. Aslında tam tersi güçlü insanlar sorunlarıyla yüzleşmek ve kendilerini daha iyi tanımak için psikoterapi alıyorlar.

Kerry Washington'ın dediği gibi; Beynim ve kalbim benim için çok önemli. Neden bunlar için yardım almamam gerektiğini anlamıyorum. Sağlıklı dişler için dişçiye gidiyorum. Neden beynim ve kalbim için de psikoterapiste gitmeyeyim?

 

 

Uzman Klinik Psikolog Duygu Yılmaz


 

Duygu Yılmaz

İlk seansınıza başlamak ister misiniz?

Anlatmak istediğin zaman